HOTEL STELLA

St Johannesgatan 31C

752 33 Uppsala

info@hotellstella.se

Tel: 0618-510 414

Frukost:

Vardagar: 07.00-09.00

Helger: 08.00-10.00

Incheckning: från 15:00

Utcheckning: senast kl.11:00

Receptionen är öppen:

Måndag - Fredag 07:00-12:00

Lördag - Söndag 08:00-12:00

Observera att det är självincheckning då hotellet ej är bemannat dygnet runt, läs mer i din bokningsbekreftelse!

Våra Rum

Enkelrum

1 pers.

Frukostbuffé för medtagna gäster kan köpas för 80;-

Enkelrum Comfort

Kan bokas för 1-2 gäster, plats för extrasäng. Välj alternativet "extrabädd" för 250.- för andra gästen, om du behöver en extrasäng. Eller andra gäst för 200.- om du delar komfortsängen.

120cm säng.

Frukostbuffé för medtagna gäster kan köpas för 80;-

Dubbelrum

Upp til 3 pers. (250;- tillkommer för extra person)

Frukostbuffé för medtagna gäster kan köpas för 80;-

Svit

Upp til 3 pers. (250;- tillkommer för extra person)

Frukostbuffé för medtagna gäster kan köpas för 80;-

Upplev Uppsala

Uppsala Domkyrka

Uppsala Domkyrka har öppet 7 dagar från 8.00 till 18.00. Det är en av de största kyrkorna i Skandinavien. Katedralen är hem för många historiska konstverk och gravar. Bygget började på 1200-talet.

Uppsala slott

Mycket trevlig konstruktion, fantastisk utsikt över staden. Dessutom finns Gunillaklockan i närheten.

Carolina Rediviva bibliotek

Öppettider: vanligtvis måndag-fredag, 8:30 till 21:00 och på helger från 10:00 till 18:00. Det är bäst att kolla på hemsidan innan du besöker. Biblioteket har anor från 1620, ett av Sveriges äldsta bibliotek. Den är den största i Skandinavien och rymmer mer än 5 miljoner böcker, inklusive sällsynta manuskript.

Linnéträdgården

Linnéträdgården är en oas gömd bakom ett trästaket på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala. Botaniska trädgården med Carl Linnés professorsbostad, utställningar, café och butik är öppen från början av maj till slutet av september. Carl Linnés tidigare hem är nu Linnémuseet, som förvaltas av Uppsala universitet på uppdrag av Svenska Linnésällskapet. Museet är öppet året runt för grupper efter överenskommelse.

Räkkryssning i Uppsala

Middag ombord M/S Enköping.

Vad sägs om en räkkryssning under sommarsäsongen?

Njut av utsökt mat och en fantastisk atmosfär ombord.

Fjällnora naturreservat

Fjällnora är ett mångsidigt naturområde för aktiviteter året runt. I Fjällnora kan du till exempel: Bada i Fjällnorabadet, Fjällnora nudistbad eller Fjällnora hundbad Hyra båt och kanot Leka på Fjällnora naturlekplats Vandra längs flera stigar och stigar. Övernatta i en stuga eller på camping Lär dig om livet för en Kolar-bonde i Kolarkoyan munkställ Håll en konferens, ta ett dopp i bastun och bubbelpoolen eller utmana dig själv på äventyrsbanan. Skidåkning och längdskidåkning.

En karta finns att ladda ner på hemsidan.

Museums 

Gamla Uppsala

Besök Gamla Uppsala museum, en av Skandinaviens mest uppmärksammade kulturmiljöer, och lär dig mer om de månghundraåriga myterna kring området. Bland utställningarna finns unika och originella fynd från de kungliga högarna, som länge har fungerat som en symbol för ett storslaget förflutet.

På utställning finns fynd från arkeologiska utgrävningar och berättelser om Ynglingdynastins kungar, offer för vikingatiden, hedniska gudar och en krigande järnålder. Följ med på en resa genom tidens hav, från 600-talets lokala hedniska kungariken till vikingatidens religiösa omvälvning till byggandet av katedralen på 1100-talet.

Under sommaren erbjuder museet dagliga guidade visningar på engelska. Det är också möjligt att boka en egen rundtur eller aktivitet.

Museum Gustavianum

Kulturhistoria och arkeologi: föremål från antiken, medeltid och modern tid Museum Gustavianum. Öppettider enligt överenskommelse.


Museum Biotopia

Öppettider: Tisdag till fredag: 9-17 Onsdag 9-20 Lördag–söndag 11-17 (Fri entré) Djur visas under normala och naturliga förhållanden. Det finns också ett bibliotek och ett laboratorium för barn.

Konstmuseet Uppsala

Öppettider: torsdag 11-20 fredag ​​till onsdag 11-17 Växlande utställningar. Guidade turer Varje lördag för barn tillsammans med en vuxen.

Upplandsmuseum

Öppet 7 dagar från 12.00 till 17.00. Fri entré till museet. Det finns även filmvisningar eller evenemang, då krävs biljett. Upplands kultur och de senaste 5000 årens historia berättas. Ibland finns det utställningar om mer aktuella ämnen.

Evolutionsmuseum

Öppet tisdag till söndag från 12:00 till 16:00. Vuxna betalar 50 kr. Barn upp till 17 år är gratis.

På Evolutionsmuseet kan du röra dig mellan alla världens kontinenter, från polarområdena till tropikerna.

Bland museets drygt 5 000 utställda djur kan du till exempel träffa snabelapor, jättemyrslokar, glasögonpingviner, älgar, jättesalamandrar och pungdjursdjävlar. Skelett och anatomiska preparat berättar hur djuren ser ut inuti.

Djuren har samlats in från Linnés tid fram till idag och antalet fortsätter att öka. Många djur är unika, och några är utrotade.

Medicinhistoriska museet

Föreningen anordnar sex medicinska historieföreläsningar varje år, från en mängd olika vetenskapliga källor.

Viksta Traktormuseum

Det största traktormuseet är en utflykt för hela familjen! 3000m 2 utställningsområde, nära 150 traktorer, skördare, redskap, stenbrytare, plogar, motorvältar, stationära råoljemotorer och andra motorfordon. 30 min med bil från hotellet

Öppet lördag-söndag 11-16, 01.07.-01.10.

Inträde 50 kr för personer över 12 år

Uppsala American car show

Insläppet öppnar kl 10:00. Kostnad: 100 kr (Vi tar nu även emot Swish, INGEN KORTBETALNING ). Barn under 13 år kommer in gratis i sällskap av en vuxen. 

Veteranbilsträff

Tisdagar, kl. 17-21, start tisdagen den 10:e Maj, pågår hela sommaren! (Slut 13:e september)

Restauranger

Uppsala erbjuder mer än bara snabbmat, låt dig överraska:

Il Forno Italiano

Il Forno Italiano är en klassisk italiensk restaurang med en mysig toskansk atmosfär. Kan erbjuda ett stort urval av antipasti, risotto, färsk pasta, typiskt italienska huvudrätter, vedugnsgräddade pizzor samt genuina desserter.

Vinförrådet består av italienska kvalitetsviner med ett brett sortiment av bl. a. Amarone, Barolo och Brunello.

Taste of Bangla

en högst rankad indisk restaurang.

Hambergs fisk

en restaurang med högre priser med fantastiska fisk- och skaldjursmenyer.

peppar peppar

En europeisk och skandinavisk restaurang, definitivt ingen standardmat.

Iberico Tapas Bar

Den har vegetarisk och vegansk mat till typisk medelhavsmat